Branded search, wat is het en waarom is het belangrijk voor jouw bedrijf?

Branded search, ook wel merknaam zoekopdrachten genoemd, zijn zoekopdrachten die direct verband houden met jouw merk of bedrijfsnaam. Dit kunnen zoekopdrachten zijn zoals “Nike schoenen” of “Coca-Cola frisdrank”. Bij branded search gaat het dus om zoekopdrachten waarbij mensen specifiek op zoek zijn naar jouw bedrijf of merk.

Waarom is branded search belangrijk?

Branded search is belangrijk omdat het jouw bedrijf of merk zichtbaarder maakt op zoekmachines. Wanneer mensen op zoek zijn naar jouw bedrijf of merk, betekent dit dat ze al bekend zijn met jouw producten of diensten. Dit kan leiden tot meer verkeer naar jouw website, hogere conversiepercentages en meer naamsbekendheid.

Daarnaast kan branded search ook helpen bij het beschermen van jouw merknaam. Door jouw merknaam te claimen in de zoekmachines, voorkom je dat concurrenten jouw merknaam gebruiken in hun advertenties of zoekresultaten.

Hoe kun je jouw branded search verbeteren?

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw branded search kunt verbeteren. Hier zijn er een paar:

  1. Zorg voor een geoptimaliseerde website: zorg ervoor dat jouw website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines, met inbegrip van relevante trefwoorden en een duidelijke structuur.
  2. Maak gebruik van sociale media: maak gebruik van sociale media om jouw merk te promoten en bouw een sterke aanwezigheid op. Dit zal niet alleen helpen om jouw merknaam te versterken, maar kan ook helpen om jouw branded search te verbeteren.
  3. Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf: maak een Google Mijn Bedrijf-account aan en zorg ervoor dat deze up-to-date is. Dit zal ervoor zorgen dat jouw bedrijfsinformatie en reviews zichtbaar zijn in de zoekresultaten.
  4. Gebruik betaalde zoekadvertenties: overweeg om betaalde zoekadvertenties in te zetten om jouw merk te promoten en zichtbaar te maken in de zoekresultaten.

Kortom, branded search is belangrijk voor jouw bedrijf omdat het kan leiden tot meer verkeer, hogere conversiepercentages en meer naamsbekendheid. Door een geoptimaliseerde website te hebben, sociale media te gebruiken, Google Mijn Bedrijf te optimaliseren en betaalde zoekadvertenties in te zetten, kun je jouw branded search verbeteren en meer succes boeken met jouw merk.