Canonical tag

Als het gaat om zoekmachineoptimalisatie (SEO), is een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden het voorkomen van duplicate content op uw website. Duplicate content kan ervoor zorgen dat zoekmachines uw website lager ranken en kan uw SEO-inspanningen teniet doen. Een manier om dit probleem op te lossen is door het gebruik van een canonical tag.

Een canonical tag is een HTML-element dat gebruikt wordt om aan zoekmachines aan te geven welke versie van een pagina de “officiĆ«le” versie is. Het is vooral handig in situaties waarbij dezelfde inhoud op meerdere pagina’s voorkomt, bijvoorbeeld wanneer u dezelfde productbeschrijving gebruikt op meerdere pagina’s of wanneer u dezelfde inhoud op zowel uw http- als https-versie van uw website heeft.

De canonical tag vertelt zoekmachines welke versie van de pagina ze moeten beschouwen als de originele, en welke versies als duplicaten. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines uw inhoud niet als duplicate content zien en dat u niet gestraft wordt voor het hebben van dezelfde inhoud op meerdere pagina’s.

Als u een canonical tag wilt toevoegen aan een pagina, moet u deze toevoegen aan de sectie van de HTML-code van de pagina. Het element begint met “<link rel=”canonical” href=” en eindigt met de URL van de pagina die u als de originele wilt markeren.

Hier is een voorbeeld van hoe een canonical tag eruit kan zien:<link rel=”canonical” href=”https://www.example.com/product/blue-widget”/>

In dit voorbeeld wordt de pagina https://www.example.com/product/blue-widget beschouwd als de originele versie van de pagina. Elke andere pagina met dezelfde inhoud zal worden beschouwd als een duplicaat en de zoekmachine zal de originele versie prioriteit geven.

Het gebruik van canonical tags is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en kan helpen om uw website hoger te laten ranken in zoekresultaten. Door het voorkomen van duplicate content kunt u voorkomen dat zoekmachines uw website lager ranken en zorgt u ervoor dat uw inhoud wordt gezien als uniek en waardevol voor gebruikers.

Als u hulp nodig heeft bij het implementeren van canonical tags op uw website, kunt u altijd contact opnemen met een SEO-specialist of webontwikkelaar.