Hoe maak ik goed gebruik van Google Analytics

Google Analytics is een veelgebruikte en krachtige tool om uw website of app te volgen en te analyseren. Hier volgt een korte handleiding om het optimaal te gebruiken:

  1. Maak een Google Analytics-account aan en installeer de tracking-code op uw website of app.
  2. Stel doelen in voor uw website of app, zoals het aantal formulieren dat is ingevuld of het aantal pagina’s dat is bekeken.
  3. Bepaal welke gegevens u wilt analyseren, zoals verkeer, gedragsgegevens, conversies, etc. en configureer rapporten om deze gegevens te bekijken.
  4. Gebruik segmenten om bezoekersgroepen te identificeren en te analyseren, zoals mobiele gebruikers, herhalende bezoekers, etc.
  5. Maak gebruik van de rapporten voor conversies om te zien hoe uw doelen worden bereikt en welke stappen u kunt ondernemen om de conversie-efficiƫntie te verbeteren.
  6. Maak gebruik van de rapporten voor gedragsgegevens om te zien welke pagina’s populair zijn, hoe lang bezoekers op uw site blijven en welke inhoud hen het meest interesseert.
  7. Stel gewenste waarschuwingen in, zoals e-mailnotificaties wanneer uw verkeersniveau of conversie-ratio afneemt.
  8. Blijf uw Google Analytics-gegevens regelmatig analyseren en optimaliseren om uw website of app te verbeteren en om waardevolle inzichten te krijgen.