hoe werkt Keyword stuffing

Keyword stuffing is een verouderde SEO-techniek waarbij een webpagina opzettelijk overladen wordt met dezelfde of soortgelijke keywords met de bedoeling de zoekmachine-ranglijst te verbeteren. Het is een manier om zoekmachines te misleiden door het creëren van inhoud die niet relevant is voor de gebruiker, maar wel geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Bijvoorbeeld, een webpagina over schoenen zou opzettelijk met de zin “schoenen schoenen schoenen” overladen kunnen worden. Dit is niet nuttig voor de gebruiker en heeft een negatief effect op de gebruikerservaring. Bovendien kunnen zoekmachines, zoals Google, dit herkennen als keyword stuffing en de pagina straffen door deze lager in de zoekresultaten weer te geven of zelfs uit de zoekresultaten te verwijderen.

Het is belangrijk om op te merken dat keyword stuffing tegenwoordig niet meer effectief is voor het verbeteren van de zoekmachine-ranglijst en zelfs averechts kan werken. Zoekmachines hebben geavanceerde technologieën ontwikkeld om keyword stuffing en andere verouderde SEO-praktijken te herkennen en te bestraffen. In plaats daarvan is het belangrijk om op een natuurlijke manier relevante en waardevolle inhoud te creëren voor de gebruiker, die geoptimaliseerd is voor zoekmachines.