Lokale SEO: beter vindbaar in Google Maps & local pack

Als ondernemer wil je natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden in zoekmachines als Google. Maar wist je dat het ook mogelijk is om lokaal beter vindbaar te worden? Dit wordt ook wel Local SEO genoemd. Door het optimaliseren van je website en Google Mijn Bedrijf-pagina voor lokale zoekopdrachten, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen zoeken naar bedrijven in jouw regio. In deze blogpost lees je meer over hoe je dit kunt doen.

  1. Claim je Google Mijn Bedrijf-pagina

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je je bedrijf kunt vermelden op Google Maps en in de lokale zoekresultaten. Door een Google Mijn Bedrijf-pagina te claimen en te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter vindbaar is in de lokale zoekresultaten. Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie volledig en up-to-date is, inclusief openingstijden, adres en telefoonnummer. Voeg ook foto’s toe en vraag klanten om reviews achter te laten.

  1. Optimaliseer je website voor lokale zoekopdrachten

Naast het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-pagina, is het ook belangrijk om je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten. Gebruik bijvoorbeeld zoekwoorden die gerelateerd zijn aan jouw regio en vermeld je adres en telefoonnummer op je website. Zorg er ook voor dat je website snel laadt en goed werkt op mobiele apparaten, aangezien veel mensen lokaal zoeken via hun smartphone.

  1. Verzamel lokale backlinks

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website en zijn belangrijk voor je SEO. Maar wist je dat lokale backlinks nog belangrijker zijn voor Local SEO? Verzamel daarom links van andere websites uit jouw regio, bijvoorbeeld lokale nieuwssites of bedrijvengidsen. Zorg er wel voor dat deze links relevant zijn en van hoge kwaliteit.

  1. Gebruik lokale zoektermen in je content

Als je content creƫert voor je website, is het belangrijk om ook lokale zoektermen te gebruiken. Verwerk bijvoorbeeld de naam van je stad of regio in je titels en tekst. Dit helpt Google om te begrijpen dat jouw website relevant is voor lokale zoekopdrachten.

  1. Gebruik structured data markup

Structured data markup is een manier om zoekmachines extra informatie te geven over jouw website en bedrijf. Door structured data markup toe te voegen aan je website, kun je bijvoorbeeld je openingstijden, adres en telefoonnummer op een gestructureerde manier weergeven. Dit kan helpen om je website beter vindbaar te maken in de lokale zoekresultaten.

Conclusie

Local SEO is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie als je lokaal actief bent. Door je Google Mijn Bedrijf-pagina te optimaliseren, je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, lokale backlinks te verzamelen, lokale zoektermen te gebruiken in je content en structured data markup toe te voegen, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter vindbaar is in Google Maps en de lokale zoekresultaten