SEO Begrippenlijst 2023

Er zijn veel begrippen die relevant zijn voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) in 2023. Hier is een lijst met enkele belangrijke begrippen:

  1. Keywords: Zoekwoorden zijn de basis van elke zoekmachineoptimalisatie-campagne. Ze helpen zoekmachines begrijpen waar uw website over gaat en helpen bezoekers uw website te vinden door middel van zoekopdrachten.
  2. On-page SEO: On-page SEO omvat alle technieken die op uw eigen website kunnen worden toegepast om de zoekmachineresultaten te verbeteren. Hieronder valt bijvoorbeeld het optimaliseren van de meta-beschrijving, het toevoegen van zoekwoorden in de inhoud en het maken van interne links.
  3. Off-page SEO: Off-page SEO omvat alle technieken die buiten uw eigen website kunnen worden toegepast om de zoekmachineresultaten te verbeteren. Hieronder valt bijvoorbeeld linkbuilding, het verkrijgen van backlinks van andere websites.
  4. Backlinks: Backlinks, ook wel inkomende links genoemd, zijn links van andere websites naar uw website. Ze zijn belangrijk voor SEO omdat ze aangeven dat andere websites uw inhoud als relevant beschouwen voor bepaalde zoekopdrachten.
  5. Mobile-first indexing: Mobile-first indexing betekent dat zoekmachines eerst de mobiele versie van een website analyseren voordat ze de desktopversie bekijken. Dit is belangrijk omdat steeds meer mensen via hun mobiele telefoon zoeken.
  6. RankBrain: RankBrain is een kunstmatige intelligentie-algoritme van Google dat de zoekresultaten verbetert door te leren hoe mensen zoeken en zoekopdrachten interpreteren.
  7. Voice Search: Voice search is een functie waarmee mensen zoekopdrachten kunnen uitvoeren door gesproken taal in plaats van tekst. Voice search wordt steeds populairder en heeft invloed op de manier waarop websites moeten worden geoptimaliseerd.
  8. Local SEO: Local SEO is gericht op het verbeteren van de zoekmachineresultaten voor bedrijven en organisaties die lokaal actief zijn. Dit omvat bijvoorbeeld het optimaliseren van de Google Mijn Bedrijf-vermelding en het verkrijgen van backlinks van lokale websites.

Dit is slechts een korte lijst van belangrijke SEO-begrippen. Er zijn nog veel meer aspecten die bijdragen aan een succesvolle zoekmachineoptimalisatie-campagne.