Tag Manager: wat is het en waarom is het beter om een professional in te schakelen?

Als u een website heeft, weet u dat het bijhouden van uw analytics en het implementeren van verschillende marketingtools een cruciaal onderdeel is van uw online succes. Dit kan echter een moeilijke taak zijn als u niet de juiste tools of kennis heeft. Gelukkig is er een oplossing die het gemakkelijker maakt om al uw trackingcodes en tags te beheren: Google Tag Manager.

Wat is Tag Manager?

Google Tag Manager (GTM) is een gratis tool van Google waarmee u trackingcodes en tags op uw website kunt beheren zonder dat u in de code van uw website hoeft te duiken. In plaats daarvan kunt u GTM gebruiken om al uw tags op één centrale locatie te beheren en toe te voegen aan uw website met behulp van een eenvoudige gebruikersinterface.

Tags zijn stukjes code die worden gebruikt om informatie te verzamelen over hoe gebruikers met uw website omgaan. Dit kan variëren van het bijhouden van paginaweergaven en conversies tot het bijhouden van klikken op specifieke knoppen of links. Met GTM kunt u deze tags beheren en toevoegen aan uw website zonder dat u elke keer de code handmatig hoeft te wijzigen.

Waarom een professional het beter kan

Hoewel GTM relatief eenvoudig te gebruiken is, is het nog steeds een krachtig hulpmiddel dat een grondige kennis vereist om optimaal te kunnen benutten. Een professionele marketeer of ontwikkelaar kan u helpen om het maximale uit GTM te halen door:

  1. Een strategie op maat te maken: Een professional kan u helpen bij het ontwikkelen van een strategie die past bij uw bedrijfsdoelen en die ervoor zorgt dat u de juiste trackingcodes en tags gebruikt om uw doelstellingen te bereiken.
  2. Aangepaste tracking te implementeren: Een professional kan aangepaste tracking implementeren die verder gaat dan de standaardopties van GTM. Dit kan helpen om specifieke gebruikersacties te volgen die belangrijk zijn voor uw bedrijf.
  3. Kwaliteitsborging: Een professional kan ervoor zorgen dat uw trackingcodes en tags correct zijn geïmplementeerd en goed werken voordat ze live gaan. Dit kan helpen om te voorkomen dat er fouten optreden die uw gegevens beïnvloeden.
  4. Analyse en optimalisatie: Een professional kan u helpen bij het analyseren van uw gegevens en het optimaliseren van uw website op basis van de inzichten die u uit uw trackingcodes en tags krijgt. Dit kan helpen om uw website te verbeteren en uw bedrijfsdoelen te bereiken.